måndag 27 juli 2015

Förenat nytta med nöje


Fasadprojektet fortsatte i helgen, denna gången kombinerat med finbesök av mina döttrar som kom upp för att träffa mig, Heléne och sin farmor. Å så visitera progressen av renoveringen då ;)

Vädret är verkligen inte på husbyggarens sida i år. Man måste ständigt vara beredd på en skur. Fasaden på andra kortsidan revs ner och den så användbara presenningen skruvades fast upprullad och beredd på att med kort varsel rullas ner för att skydda väggen från en skur.


Ner med panelen och den gamla ynka 3 cm isoleringen. Även här dök det upp ett och annat gammalt getingbo ovanför fönstren. För övrigt var stommen frisk så det fanns inget att byta här.


Mycket riktigt så hann vi inte mycket längre än så innan det började blåsa upp och regnet närmade sig. Presenning ner!

Nästa dag var det dags att börja isolera upp sidan med lite tjockare isolerskivor samt sätta en ny fräsch vindpapp ovanpå. Emellanåt blåste det så pass att så fort jag fått upp en sektion med isolering så blåste den ner innan jag hann fästa upp den :-/ 


Bägge döttrarna och min mamma var på besök så vi passade givetvis på att umgås en del mellan varven. Bland annat så fick de testa på vår grillade pizza till lunch vilket gick hem .) 


Middagen med enrisrökt lax satt inte fel den heller. Jättekul att ha alla på plats och få chansen att umgås med varandra, Det är inte direkt varje dag det händer med släkten utspridd över halva planeten...EU iaf :). Tjejerna var också de första som har fått sova i den nyrenoverade gäststugan. Enligt utsago fungerade den utmärkt :D


Här närmade vi oss slutet på fasaden när den nya panelen började komma på plats. Jag skruvade upp brädorna med ett par trallskruv per bräda för att slutligen skjuta fast alltihop med spikpistolen. Det har visat sig vara mest effektivt på det sättet. Man har också möjlighet att justera eventuella fel så länge det är skruvat.


Här är fasaden på plats, vilket gör 4 av 6 partier, och även fönsterfodren på förra delen är uppe. Det känns rätt skönt att det börjar närma sig slutet då min högerhand har börjat bli lite sliten. Fortsättning följer :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...