tisdag 28 juli 2015

Inget Quality-of-Service tänk på Skanova


Jag har en ek på tomten där ett par telekablar till grannen passerar igenom. Eken har blivit rätt stor och kablarna har blivit sträckta en del vid detta laget. Man kunde inbillat sig att Skanova, som ansvarar för nätet, vore intresserade av detta i förebyggande syfte men inte då!

Först ringde jag till Telia och tänkte att de själva ansvarar för detta men blev, efter att ha suttit i telefonkö i 15 minuter, hänvisad till Skanova som ansvarar för ledningarna. Efter en stund i telefonkö även där kom jag så småningom fram till en person som glatt konstaterade att så länge ledningen inte har kommit till skada kommer de inte att göra någonting.

Jag undrade varför de inte, som t ex Vattenfall gör, rensar undan potentiella problem som på vintern skulle kunna slita av ledningar och göra avbrott i hushållens telefoni och bredband. Hon förklarade att de jobbar inte på det viset. De gör bara avhjälpande åtgärder. Men om det var så att jag ville ta ner min ek så kunde de komma och ta ner ledningen under tiden. Mot en avgift antar jag...

Jag konstaterade att vad eken beträffar får den stå kvar och skicket på ledningen är helt utan betydelse för mig då jag själv inte är inkopplad på den. Så då får de väl fixa detta när den går av då. Tack å hej. Jag har iaf gjort vad jag kunnat för grannens Quality-of-service.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...