fredag 28 augusti 2015

Har blivit en 20-åring

I onsdags fanns det många anledningar till att fira på jobbet. 105 anledningar. Eller 20+20+65 närmare bestämt. Firade gjorde vi bland annat på den trevliga italienska restaurangen Esperanza på Drottninggatan i Stockholm.


Det hela började redan på dagen med att i fikarummet fira av en kollega som går i pension. Vederbörande står för 64 i ekvationen. Efter att ha firat av både honom och en annan kollega som nyligen också lämnat oss var det dags att bege sin in mot stan.


Nu var det bland annat min tur att bli firad. Vi är två på avdelningen som fyllt 20 dvs vi har nu varit anställda två decennier på företaget. Fantastiskt länge egentligen.

Den italienska restaurangen Esperanza ligger lite längre ut på Drottninggatan och har ett fantastiskt kök. Ägarinnan går inte av för hackor hon heller. Hon är oerhört trevlig och kunnig person som hade mycket att berätta om de råvaror de använde och hur det hela funkar. Att hon dessutom i huvudet kunde hålla reda på sex personers tre-rätters beställningar med alla olika varianter på tillbehör samtidigt som vi störde henne med en massa frågor är mig en gåta.


Maten var som sagt fantastisk. I vilket fall avseende smaken och råvarorna. Jag åt Bruschetta till förrätt och den var fantastiskt god. Uppläggningen var väldigt trevlig också.


En bit Entrecote till huvudrätt var både en njutning och en besvikelse. Köttet från Australien var fantastiskt mört och fint. Det hade gått att skära med smörkniv. Att de sedan lyckades laga till den medium-rare helt perfekt gjorde inte ont det heller. Uppläggningen däremot. Jävligt tråkig rent ut sagt.  Salladen är en side-order.


I källaren hittade jag också en trevlig liten hörna där allt vin finns lagrat.

 
Sammanfattningsvis blev det en mycket trevlig dag med firande och ett fint tillfälle att få umgås med kollegorna utanför jobbet också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...