söndag 2 augusti 2015

Tänk om SMHI hade haft garanti på prognoserna


Fasadprojektet gick in på del 5 av 6 samtidigt som Heléne tog med sina söner upp över helgen. SMHI, och andra, hade utlovat en regnfri helg med övervägande varmt och soligt. Byter man fasad är det riktigt goda nyheter.

Efter de anlänt till Uppsala C på fredag eftermiddag så åkte vi ut till stugan och började måla panelen från etapp 4 på kortsidan samt stryka en uppsättning väggpanel inför helgens byte. På lördagen började vi riva ner fasaden på baksidan vid köket. Vädret höll vad som var utlovat hela dagen och vi kunde sitta ute och äta smaskiga smörrebröd till lunch.  


Även på denna sidan så fanns det rikligt med bosättningar från både möss och getingar i fasaden, främst ovanför fönstret men även nertill mot syllen.


Efter vi röjt undan allt skräp så tog vi oss lite ledigt tid och hade lite prickskytteövningar med grabbarna. Adde hade med sig sitt soft-airgun och det blåstes nog iväg runt 2000 kulor under helgen. Tur att de är av miljövänlig typ som bryts ner.Det sista på lördagen var att regla upp vägen samt byta ut några av de befintliga reglarna som murknat ner mot syllen. Syllen byttes för ett antal år sedan underifrån men det var omöjligt att vid det tillfället se status på reglarna. Nu såg vi det.


Insekts/musnätet kom på plats och nedan kan man se de avkapade ändarna av de gamla reglarna samt en av de nya. Vi lämnade väggen oskyddad - och - det började regna på kvällen, tack och lov med rätt vindriktning från väggen.


Söndagen blev en riktig katastrofdag - arbetsmässigt. Större delen av arbetet handlade om att springa ut och in med verktygen. Vi hann precis få upp isolering och skjuta fast vindpappen innan det kom en rejäl skur.


Efter det slutat regna sprang jag ut igen och började med att kapa och skruva upp läkten för att tvingas avbryta för en skur.


Tillbaka igen, när det slutat regna, för att göra klart de sista läkten och börja bära fram panel, för att tvingas avbryta ett tag för att regnet kom tillbaka igen en liten stund. Ut med grejerna igen och börja sätta upp panelen. Sa jag att det kom en skur?! En rejäl jäkel med åska och pisseregn.


Tänk om SMHI, precis som SJ eller Vattenfall, skulle ha leveransgaranti på sina prognoser. Med utbetalning av straffavgifter om det blivit fel till en viss grad. Då kanske de skulle börja leverera rätt prognoser.


Trots vädrets nycker blev väggen nästan klar. Två panelbrädor längst upp saknas fortfarande men avbröt det hela vid 19-tiden idag för att ge grannarna lite ro för öronen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...