måndag 2 november 2015

I firandets tecken


I skrivande stund sitter jag på ett SJ-tåg från Göteborg på väg mot en arbetsdag i Stockholm. Helgen har jag tillbringat i Göteborg med Heléne och även hunnit med att träffa mina döttrar. Det viktigaste i helgen var att fira min dotter nummer två som dels fyller år, dels har flyttat in i en alldeles egen lägenhet. Nu har jag bägge tjejerna i ordning i Göteborg, och bägge har jag fått krama på :)


Men det hela började alldeles ypperligt på fredag kväll när jag kom ner där Heléne hade grejat till en alldeles fantastisk räkmacka, en sån där som man bara kan få i Göteborg. En liten en, med ett halvt kilo räkor på. Säger bara; Gothia - släng er i väggen.På lördagen hälsade vi på Pauline och kollade in lägenheten under några timmar. Vi fick i oss en lätt lunch medan vi hade lite catching-up. En riktigt fin lya i ett trevligt område har hon fått tag på. Där kommer hon trivas.

På kvällen var det dags att käka middag med Helénes pojkar och då bjöds det på oxfilé Wellington. Det är grejer det. Detta hamnar helt klart i kategorin; bland det godaste jag ätit! Ett drygt kilo på fyra personer och det försvann i ett nafs.

Igår samlades hela den kanske inte så tjocka släkten hos Pauline igen för en mysig födelsedagsfika där vi alla fick chansen att träffas och umgås en stund.

En helt klart trevlig helg blev det och glad och nöjd sitter jag på tåget på väg norrut igen medan det snarkas lätt omkring mig. Klockan är inte ens sju än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...