fredag 20 november 2015

Musis-attacken avvärjd


Jag gillar verkligen inte möss. De hör hemma i skogen, inte i mitt hus där de förstör och skitar ner. De är säkert jättetrevliga djur och det är säkert jättesynd om dem nu när det börjar bli kallt ute men det spelar ingen roll, jag vill inte ha dem här. Efter hårda strider under två månader verkar det som kampen mot de små musisarna börjar luta åt min favör.

Under fasadbytet i somras satte vi igen alla tänkbara vägar in via fasaden med finmaskigt aluminiumnät och det har gjort stor nytta. Det är inte längre, som det var förra hösten, en massa spring i väggarna. Dock har de ändå tagit sig in till sitt förstahandsmål i köket via angreppsvägar grunden och upp genom golvet.


Under höstens upprepade anfall från fienden har jag besegrat elva möss hittills och allt eftersom hittat och satt igen ingång efter ingång. Jag har hört rekognosceringen smyga utmed husväggen på utsidan i fruktlösa försök att bryta försvarslinjerna för att sedan upphöra och inrikta sig mot att försöka komma in underifrån.


Det finns nu två troliga angreppsvägar in i huset kvar och dessa kan inte åtgärdas förrän till sommaren då golvet måste plockas ur och göras iordning. Däremot är det nu kraftfullt försåtsminerat med diverse fällor och även kemisk krigföring mot de små gynnarna har inletts. Lacknafta luktar illa i de små nosarna så doftbomber av olika kaliber har strategiskt placerats på sannolika framryckningsvägar.


Det verkar som angriparna för närvarande konsoliderar sig och funderar på en ny anfallsplan då de senaste två veckorna har förflutit utan några skärmytslingar.

1 kommentar:

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...