tisdag 1 december 2015

Blåsigt återseende av ett vackert Göteborg


Jag var i Göteborg hos Helene i helgen och passade på att dels ta en titt på stan, klippa mig och hälsa på mina döttrar. Samtidigt med mig hälsade också Gorm på men det blåste inte direkt värre än vanligt.

Vi tog en promenad på lördagen och gick ner mot Haga för att kolla in julhandeln på gatorna och få trängas lite med folk. Det var såpass tätt med människor så vinden tog sig knappt in på gatorna där. Neråt hamnen däremot blåste det lite värre.


Att folk aldrig lär sig att paraplyer är bra mot regn och endast då det inte är hård blåst. Detta är en väldigt vanlig syn i Göteborg :)


Efter att ha klippt mig hos Lena på Darwall&Co  så gick vi över till Ölrepubliken för en Kwak och lite gött häng.

Göteborg är fint så här års med alla belysningar i olika färger som lyser upp och förgyller staden. Denna vy, tagen från bron vid Västra Hamngatan, mot Brunnsparken är helt sagolikt vacker. Jag lyckades t o m få med en lätt blå aura från en lampa i mitten av Brunnsparken.


Dessa "granar" står på Landala torg och är i själva verket ljusslingor på lyktstolpar som blev lite snyggare under zoomning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...