måndag 28 december 2015

I jakt på vintern


Förra året var det riktigt kallt i slutet av december och snön kom precis innan jul. I år har det varit en tämligen mild och snöfri jul. Den riktiga kylan kom först på natten mot den 27:e då kvicksilvret dök ner mot -12 grader. Det räckte för att isen skulle lägga sig på sjön och vi tog våra kameror och gick på en tur för att kunna fånga några bilder...å gå av oss lite av all julmaten.


Det är rätt tråkigt när det inte finns snö även om solens spegling på isen också har sin egen skönhet.


Ett par panoramabilder över Strandsjön blev det. Den översta består av 6 st sammansatta bilder bilder tagna med ett 17mm på högkant. Bildvinkeln är nästan 180 grader. Den nedre av 7 st sammansatta bilder på samma sätt. Upplösningen på bilden blev otroliga 60 MP.


Sen på kvällen den 27:e kom då ÄNTLIGEN snön och idag fick vi äntligen vårt lystmäte av bilder med snö. Givetvis blev det också några panoraman från samma platser som igår. Detta kommer att bli ett projekt där samma vyer också kommer att tas till våren, sommaren och hösten för att sedan sättas ihop till en mega-timelapse.Foto: Heléne SjöbergInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...