måndag 21 december 2015

Jakten på norrskenet fortsätter

Söndag kväll och prediktion på ett sagolikt norrsken som skulle synas ända ner till Tyskland men...
...SMHI hade andra planer såklart.


Redan vid 15:30 skulle det dra på ordentligt, såpass mycket att man skulle kunna se norrskenet ner till Stockholmsområdet. Vi tog våra kameror och gick ut för att vänta på mörkret. Himlen var stjärnklar så det såg riktigt lovande ut. det enda störande var en starkt lysande måne.


Lagom tills mörkret skulle till att börja lägga sig ordentligt kom det såklart in en kraftig molnfront från väster som la ett lock över alltihop. T o m månen försvann(!) Jag körde Heléne till tåget och åkte tillbaka hem igen för att med jämna mellanrum gå ut för att kolla om jag såg någon antydan till himmel.


Mätarna på aurora-service.eu stod mer eller mindre i botten och hela Sverige täcktes av norrskensaktivitet. Det var bara det där lilla problemet med molnen :/


Framåt 23-tiden började det lätta i molnigheten, så också styrkan på norrskenet, så det blev inte de spektakulära bilder jag hade hoppats på. Dessutom blåste det så kraftigt så det påverkade kameran vid de lite längre slutartiderna. Jag hann iaf under tiden jag väntade på klar himmel få lite sköna bilder på snabba moln och norrsken igenom dessa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...