tisdag 8 december 2015

Ruttplanering på G


Nu, med magoperationen avklarad, är det dags att se framåt mot Thailandsresan. Sist, Thailand 2014, åkte Heléne och jag sydost från Bangkok och hela vägen ner mot Koh Chang (öarna till vänster på mitten av kartan ovan) Denna gången tänker vi hålla oss på den sydvästra delen och röra oss i små hopp hela vägen ner till Koh Samui och tillbaka. Avståndsmässigt blir detta en dubbelt så lång resa.


Efter ett par dagar i Bangkok  tänkte vi ta en minibuss ner till Cha-Am (B) och sedan vidare till Hua-Hin (C). Där blir vi några dagar innan vi rör oss vidare söderut.


Resan söderut blir lång så planen är att försöka ta en nattbuss från Hua Hin (C)  ner till Chumpon (E). Prismässigt ligger detta på vad en övernattning kostar iaf och vi är framme vid färjeläget i Chumpon på morgonen.


Från Chumpon går det sedan en färja till ön Ko Pha Ngan, en ö känd för sina full-moon-parties. Vi håller oss en bit bort från det värsta partajandet i söder och har kikat in oss på den nordöstra delen av ön. Därifrån tar vi sedan färjan över till den lite större ön Ko Samui, även där på den östra delen av ön.


Efter några dagar på Ko Samui tar vi en färja till fastlandet och Surat Thani varifrån vi hoppas kunna hoppa på ett tåg norrut igen. Den exakta rutten här blir lite vad det blir. Antingen stannar vi nån natt i Hua Hin, Cha-Am eller så tar vi ett stopp i Prauchap Khiri Khan på vägen. Slutmålet blir iaf Samut Songkhram väster om Bangkok.


I Samut Songkhram finns det två "must see". Det ena är Maeklong market där tågen går rakt igenom marknadsplatsen. Där måste vi helt enkelt dels se tåget komma, dels åka med det. Det andra är Amphawa Floating market som lär vara en av de bästa flytande marknaderna. 
© Antoine FLEURY-GOBERT / Wikimedia Commons, via Wikimedia Commons
Efter Samut Songkhram tar vi tåget ovan, är planen iaf, från stationen vid Maeklong Market till Bangkok för några dagars storstadsturistande. 


Från Bangkok kan man ta dödens järnväg till den berömda bron Kwai (B) och tillbaka som en dagstur vilket vi tänkte försöka oss på också. Givetvis åker man enkelt som thailändarna. 3:e klass med hönsburar och allt vore väl passande.

Vi får se exakt vad det blir och kommer att hända under rutten men spännande lär det bli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...