tisdag 1 december 2015

SkräddarsyttNär jag hälsade på Pauline i nya lägenheten för en månad sedan fick jag en idé om en hylla som skulle passa på en vägg i hennes kök så jag gjorde i smyg en snabb mätning och i söndags var det dags för leverans.

Först inköptes tre limträskivor i ek och ett gäng aluminiumlister för en snygg och praktisk upphängningskant. sedan var det dags att skrida till verket med att forma dessa så det skulle passa på väggen. En mall med en halv parabel printades ut och överfördes till skivorna.


Skivorna sågade jag sedan ut med en sticksåg. Då det aldrig blir perfekta skär var de tvingna att jämnas till. Genom att pressa ihop dem med skruvtvingar kunde jag slipa alla samtidigt och få dem exakt likadana.


Med en handhållen bandslip var det ett lätt jobb att jämna till kanterna och få skivorna exakt likadana.


Efter att alla kanter jämnats till så var det dags att förborra hål och sätta på aluminiumlister i bakkant som sedan skulle användas för upphängning samtidigt som de är dekorativa. Det stora jobbet blev sedan att i en stor ryggsäck släpa med mig hyllplanen och de verktyg som krävdes för monteringen ner till Göteborg.


I söndags var det dags att sätta upp detta i lägenheten. Nu finns det tre hyllor på ett annars lite dött utrymme då det är en passage mot hallen. Med rundade kanter på ena sidan öppnar det upp snyggt mot köket utan att vara i vägen. 

Nathalie kom också dit så jag och mina döttrar hade några timmars kvalitetstid där vi kunde sitta och tjöta och berätta om allt som hänt sedan sist och grejer som ska komma att hända i framtiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...