söndag 10 januari 2016

50 grader varmare

Då var det äntligen dags att lämna vintern och -20 grader en stund för att ersätta detta med mer behagliga temperaturer typ +30 grader. Vi flög med ett, förhoppningsvis med tanke på tiderna, säkert flygbolag – Qatar.


Qatar Airways kändes som ett bra kort med tanke på alla attentat mot västerlänningar. De skryter dessutom om att ha världens modernaste flotta och modernt var det. Planet ner till Doha, där vi gjorde vårt byte, var splirrans nytt med allt elektroniskt lull-lull man kan tänka sig. 1:a klass hade det riktigt gosigt med personliga alkover där det fanns allt man kunde tänka sig.


Även i ”boskapsklass” hade vi det bra. Kudde och filt framlagd, en pekskärm med tillhörande fjärrkontroll/gamecontroller/spelkonsol, massor med musik att välja på och sådär 70 filmer. Hörlurar ingick såklart utan kostnad. Saknade man en film eller musik gick det bra med egen USB-sticka också. Självklart fanns WiFi och möjligheter att SMS:a från sin egen telefon.En annan kul detalj var fönster-”gardinerna” De var elektroniska och kunde tonas med en knapp under respektive fönster. Tyvärr flög vi när det började bli mörkt så de kopplades alldrig in 
Maten var utmärkt! Snygg servering på en väl disponerad bricka och ”riktiga” bestick av metall. Till detta tillhandahölls ett bra urval av drycker av alla de slag.


Vi mellanlandade efter sex timmar i Doha, Qatar och hade runt 90 minuter på oss för bytet. Nästan all den tiden gick åt till att passera säkerhetskontrollen till avgångshallen så det blev direkt ingen tid i någon taxfree-butik. De lär ha öppet dygnet runt så det blir väl att shoppa lite på tillbakavägen med tanke på mellanliggande säkerhetskontroll. Man kan, av tidigare erfarenheter, inte riktigt lita på att Bangkoks taxfree-försegling anses vara OK på vissa ställen.


Jag lyckades dock med att fånga en säkerhetsvakt på bild. Det var givetvis inte honom jag ville fånga utan tjänstemannen med fläktrem. Vakten kom iaf fram och ville veta om jag fotat honom.

Sanningsenligt kunde jag ju säga att det hade jag inte (eller ja, han var ju inte huvudmotivet). Han ville se bilderna så jag visade honom den sista bild jag tagit (Bilden nedan som jag tog direkt efter). Sedan stegade jag tillbaka några bilder för att visa att han inte var med på någon bild (tur att kameran har en funktion där man kan stega 10 bilder i taget, haha). Han gav sig :-)


Sen var det bara att kasta sig på planet till Bangkok och åtnjuta ytterligare en fem och en halv timmes resa med mer god mat och dryck. Vi kom fram vid 11-tiden på förmiddagen lokal tid. Med endast ett par timmars sömn i kroppen var vi rätt loja men det var bara att hålla öppet ögonen och bita ihop till kvällen.
Vi fixade varsitt lokalt telefonabonnemang med 12 GB data i 30 dagar för 1,050 Bath vilket gör ca 250 spänn.  Då ingår även obegränsad data med 256Kbit efter de 12 tar slut. De lär de göra. Jag har mycket bilder som ska backupas.Slutligen med allt fixat var det bara att hoppa på Airport Express in till Bangkok och uppsöka hotellet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...