fredag 22 januari 2016

Beachwalk på Ko Pha-Ngan


Idag började myrorna krypa i benen och det var dags för en liten beachwalk över berget till nästa strand och Panburi village.

Sträckan är inte särskilt lång, bara runt 3 km men det är riktigt branta backar och i 32 graders värme svettas man som efter ett spinningpass ungefär.På vägen passerade vi en liten skola och en del av deras område låg vackert vid en liten å.


Riktigt branta backar har de här på ön och bilar och mopeder måste stundom ta ordentlig sats för att orka uppför. Brantheten är svår att fånga på bild men tror mig, man får gå ordentligt framåtlutad uppför.


Väl framme i byn Panburi village så uppenbarade sig en uppsjö av olika små barer och restauranger längs huvudvägen ner till stranden. Utbudet var oerhört mycket bättre än vid vår strand, Thong Nai Pan Beach, där mest hotellen dominerar. Priserna är också ca 20-25% billigare vid Panburi village.


Stranden då? Jo, lite coolare och med lite yngre hippare publik. Ena sidan var av det mer dyra inhägnade slaget, den andra lite mer för de som vill ligga i sanden på handduk. Sanden var mycket sämre än på vår strand men vågorna var roligare, mycket roligare.Vi hittade en plats längst bort på stranden under en palm och hade en skön dag med sol och bad.


Vi började lunka tillbaka vid 15-tiden och stannade till vid ett litet hak för att ta en bit mat innan vi gick vidare uppför berget igen. Ett pyttelitet ställe som drevs av ett par.


Maten, här en kyckling med cashewnötter smakade helt fantastiskt gott. Massor med chilli och rejält sting utan att man behövde be om det.


Tål man bara lite flugor så är det helt ok. Vi har hittills aldrig blivit dåliga i magen av denna typen av mat, bara på restauranger av det lite mer finare och dyrare slaget.


På vägen när man går omkring hittar man alltid lite kul skyltar och andra prylar. Vad sägs om dessa
t ex.

Mitt ute i ingenstans stod en gammal video-jukebox. Vilken cool grej att ha egentligen!


Hur man får sin moppe att gå snabbare....använd bensin :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...