tisdag 12 januari 2016

Cha-Am - semesterparadis á la Thai


Efter Bangkok åkte vi till Cha-Am, thailändarnas eget semesterparadis, ett par timmar med bil sydväst om Bangkok.

Man tar busenkelt en minibuss från Victory Monument från Bangkok dit man kommer  med BTS Skytrain. Resan till Cha-Am kostar 160 Bath (40 kr) och man är nere på strax över två timmar med tankningspaus.


Bilarna står och väntar tills de är tillräckligt fulla och sedan avgår de. Vi blev åtta personer i vår vilket lämnade ett par platser till bagage.


Minibussarna är gasdrivna, de körs som satan rent ut sagt (läs det går undan) så det måste fyllas på gas på en lämplig station halvvägs. 5 minuters rast blev det.


Vi var framme och incheckade vad två-snåret och vi kastade fullkomligt av oss kläderna, slet på oss badkläder och sprang ner till stranden.


Cha-Am är en liten fiskeby, som många andra kustbyar i Thailand. I ena ändan av strande finns en lång pir där man kan hitta en massa små fiskebåtar och se när de ar hand om sin fångst.
Piren sträcker sig flera hundra meter rätt ut från fastlandet och längst ut finns det en liten utsiktsplats där det också samlas en del thailändare som fiskar med spö.En del sitter med sina spön i handen, en del andra riggar upp flera spön bland klipporna och har små ringklockor som plingar till när de får napp.Det finns uppenbarligen många sätt att roa sig på på stranden. Man kan t ex köra bicepscurls med en sten om man gillar det....


Eller så kan man göra som thailändarna, hyra en badring och plaska runt i vattnet.


Badringsuthyrning är stort här. Nästan inga thailändare är simkunniga och därför finns det ett jätteutbud med bilrungar att hyra för runt 10 Bath/dag.


Det är också populärt att "åka" häst med "Marlboro-mannen" och hans lilla ponny.


Eller varför inte köpa ett litet flygplan i frigolit för 40 Bath. Vi synade dessa lite närmare och killen har byggt dessa själv av frigolit från diverse lådor etc.


Vit man med en "iHat" ??? En iPad på huvet? Han tog ned den efter ett par minuter för att checka fejjan, typ. öhh...?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...