onsdag 13 januari 2016

Dagen då turisterna städades bort
Efter en riktigt god natts sömn på vårt hotell, Golden Beach, var det dags att vakna till en heldag i Cha-Am.
Vi käkade frukost på en liten restaurang med minimalt med "dukar" och annat onödigt. En papaya-sallad och vatten. 55 Bath/person (13 kr). Dessutom var den helt in vår smak dvs det sved lite i munnen :)


Efter frukost gick vi ner till en nästan helt folktom strand. Det var vi och ytterligare en handfull människor på plats. Anledning? Städdag. En dag i veckan måste alla solstols och parasoll-uthyrare plocka undan allting och städa stranden. Riktigt bra!

Så här såg det ut igår när allt var framme: massor med turister.


Vad hände då. Jo, alla pooler blev belamrade med bekväma turister som inte kan tänka sig att placera ändalykten på en handduk utan måste ha parasoll och en mjuk dyna under lilla rumpan. Gött! Vi, och thailändarna fick stranden för oss själva.


 Thailändarna dök upp framåt lunch, parkerade sina bilar vid strandkanten under träden, plockade fram något att sitta på och beställde mat från någon av alla de små kök som fans strategiskt utplacerade längs stranden.


Där satt de i skuggan och umgicks med an de mumsade på allehanda godsaker.


Framåt eftermiddagen dök det upp busslaster med skolbarn som genast sprang ner till vattnet för att bada iförda sina skoluniformer.


Överallt finns det tillgång till god thaimat. Det lagas till i små kärror eller körs ut med mopeder. Det är imponerande hur de lyckas med att balansera sina brickor medan de kryssar fram mellan bilarna.


Sen finns det en och annan som tar det säkra före det osäkra och köper mat på en amerikansk snabbmatskedja. Öhh...varför åker du till Thailand?? Åk till Borås eller nåt, det finns snabbmat där med.

Vi avslutade dagen med att gå och äta på en trevlig thairestaurang där vi återigen fick en god middag med massor med chilli. Det svåraste är egentligen att övertyga thailändarna att vi verkligen tål och vill ha starkt kryddad mat. De mesar gärna till det annars i tron att vi, som andra turister, inte skulle tåla deras kryddning.I morgon bär det iaf av en litet bit söderut till Hua Hin, ett stenkast härifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...