lördag 23 januari 2016

Dags att ta färjan till Koh SamuiIdag gick färden vidare från Ko Pga-Ngan till Koh Samui. Små lokala thailändska resebyråer är fantastiska. Man talar om varifrån man vill åka och vart man ska ta vägen. Sedan fixar de transporter från dörr till dörr och man får en massa papper som knappt någon förstår men det fungerar. Vi undrade lite svagt hur de tjänar pengar? Provisionen kan man väl inte leva på. Svaret fick vi i morse.

Vi, och ett österrikiskt par, blev upphämtade av en pickup på hotellet (Som antagligen ägdes av resebyrån). Där var redan ett franskt par på flaket och lite packning som snabbt blev mer då vi alla slängde upp våra ryggsäckar. Undertecknad hoppade upp på flaket för att kanske kunna ta några bilder på vägen.

När vi kommit ner till byn vände plötsligt bilen för att hämta upp ytterligare ett gäng som man "glömt". Redan tre i hytten inklusive förare och fyra på flaket och nu skulle det in fem personer till(!)

Vi som redan satt på flaket började undra vart vi skulle ta vägen. Nåja, det gick. I Thailand går allt.


Sedan bar det av i branta backar och slingriga vägar i en hissnande fart och vi "njöt" hela vägen. Vi fem på flaket alltså. Resten trängdes i hytten.


Helén tog bilden nedan från hytten när det drog på som bäst. Kolla mitt hår. Det står bakåt i fartvinden - långt som det är(!)


Framme vid hamnen, 40 minuter senare, var det dags att lasta ur. Vi och alla andra för att skynda bort mot färjeterminalen.


Där fick vi köa en stund för att checka in och få alla klistermärken att fästa på oss själva och vårt bagage. Klistermärken är bra, tycker thailändarna. Som mest hade vi tre olika på våra tröjor när vi åkte till Ko Pha-Ngan.


Sedan var det bara att sätta sig på piren i skuggan och vänta på rätt färja.


Glassförsäljarna på piren har en egen teknik. En skylt som visar sorterna man har och en "håv" för att kunna lösa eventuella transaktioner av varor och kapital till kunder på en färja.


Det vällde av folk inresande från Koh Samui. Det är Full Moon Party på Ko Pha-Ngan ikväll, något vi medvetet lät bli att delta i.Damen som sålde läsk och öl tjänade bra i värmen...


...och öl kan svalka på många olika sätt :)


Vid 12-draget var det dags att gå på färjan. Vi reste med Lomprayah (www.lomprayah.com) som helt klart är det bästa bolaget. 650 Bath (160 spänn ca) per person från dör till dörr. Då inkluderar det ca 30-40 minuter med "transfer" i bägge ändar. Eller ja, på Koh Samui iaf. Där hade de egna minibussar där de körde en till respektive hotell. Riktigt bra!


Här lämnar vi Ko Pha-Ngan för en kort 40-minuters tripp till Koh Samui. Fördelen med Lomprayah är att de kör katamaraner. Det går undan.


Koh Samui i sikte!Framme vid vårt hotell på Lamai beach, Koh Samui drygt tre timmar senare. Nu blir det en massa nya saker att utforska här under de kommande dagarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...