tisdag 19 januari 2016

En riktig slödag på Ko Pha-Ngan


Nu har vi tagit oss ner till den fantastiskt trevliga ön Ko Pha-Ngan (bilden nedan) till en liten strand som heter Thong Nai Pai Yai (bilden ovan) så njuter vi som bara den. "Laid-back" känslan börjar verkligen infinna sig efter en vecka i Thailand.


Trötta som as efter den långa bussresan ner så orkade vi precis släpa oss ned till hotellets egen lilla beachrestaurang. Hotellet ägs av en indier så det fanns både en indisk och en thaimeny. Vi testade en rätt av varje.


Denna indiska Chilli chicken hade en fantastiskt härlig färg och var dessutom mäktigt god. Kycklingbitar lätt friterade i en chillismet.


Thairätten som alltid måste testas på nya ställen och som sätter nivån på ribban är en red curry. Vi fick begära in extra chilli...två gånger.


Det är ett mysigt ställe detta, Havana Beach Resort, rummen är kanon, priserna är ok och servicen bra.Frukosten, som var inkluderad i priset, är sådär - om man inte gillar rostat bröd med marmelad och ett stekt ägg eller omelett till frukost. Thaimat fanns inte :(
Omeletten var dock väldigt god med lite extra chilli i :)


Efter att ha bara ha slöat på stranden hela dagen (och inte tagit en enda bild) så blev vi lite hungriga framåt eftermiddagen och traskade in till den lokala byn för en bit mat. Vi hittade det perfekta stället. Vill man öl till maten smiter man först över till 7-Eleven och köper detta, sedan är det bara att sätta sig ner och käka.


Några säkra punkter för att hitta ett bra thaihak att käka på:
- sprucken plastduk eller odukat bord /vita dukar är ett big no-no)
- plaststolar eller pallar
- en uppsättning kryddor på bordet där en viktigaste är den lilla skålen med hackad chilli i fisksås
-  90% av de som äter där är thai


Stället uppfyllde kraven och vi gick in.


Papayasalladen var riktigt god och krävde inga extra kryddor för vår del. Dessutom var den riktigt billig.


Kycklingspetten likaså var rena drömmen. Vi kom undan med 150 Bath för sallad och spett (37 spänn)


Hela familjen i Thailand samlas runt arbetet. Här curlas inga barn med hockeymatcher eller fotboll. Här umgås man med familjen och leken består i att man tittar på och hjälper till i arbetet efter sin förmåga. Roligt verkar de ha ändå trots frånvaron av Nintendo-spel och horder med kompisar.


En och annan turist svängde förbi med sina moppar för att kolla in och köpa ett nygrillat spett med kyckling, en garanterad smakrik upplevelse vill jag lova.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...