torsdag 14 januari 2016

Från by till stad


Efter att ha stuvat i oss en hotellfrukost, den sista på denna resan då den var både dyr och smaklös, åkte vi vidare till Hua Hin, bara några mil söder om Cha-Am.

Här är ett helt annat tempo och turister är det inte direkt ont om. Solstolarna var knökade med soldyrkande européer men det låg faktiskt en hel del människor direkt på sanden också.  


Hästsport, aka "åka häst", är tydligen väldigt populärt här då det finns massor med ponnys från A-D att skumpa fram på. Jo, kunde man rida fick man ta en tur på egen hand och galoppera fram på stranden.


Annars hade vi det rätt bra med motiv att plåta. Det fanns både det ena och andra intressanta motivet att iväg en bild på.
Här snackar vi solbränd. 


En hästuthyrare provar en bikiniöverdel. Passar perfekt, inte sant?


Thai-IS...typ?Det luktade riktigt gott här på denna gatan.


Vi hamnade framåt kvällen på en fiskrestaurang ute på en pir. En fantastiskt tjock meny presenterade en massa god mat och vi testade jätteräkor med chilli och friterade krabbklor. Det smakade jättegott men var inte särskilt billigt. För övrigt är räkorna i Götet mycket godare. Med chilli alltså.


Mätta och belåtna och 1000 Bath fattigare.


Så här ser det ut på pirerna i Hua Hin. Det finns väl ca fyra dylika restauranger att välja bland.


Köket på vår restaurang låg på undervåningen så de stackars servitörerna fick springa upp och ner för trapporna hela tiden.


I slutändan kom vi i alla fall fram till att kycklingspetten vi köpte hos den här kvinnan för 10 Bath stycket (2:50 kr), kolgrillade och toppade med chilli och ananas var dagens kulinariska höjdpunkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...