onsdag 27 januari 2016

I Mae Nam i väntans tider


Efter frukosten idag som intogs bredvid hotellet var det dags att röra sig vidare mot Mae Nam där vi har en reservbokning då färjorna fortfarande inte går till fastlandet.


Istället för att ta den "vanliga" kustvägen tog vår chaufför vägen över bergen norrut vilket bjöd på en mycket trevlig naturupplevelse.


Emellanåt var det riktigt branta backar men tyvärr erbjöd inte vädret några kanonbilder direkt.
Vi stannade till på ett ställe iaf för att ta några bilder. Det var visserligen inte bästa fotostället men han menade bara väl vår chaffis.Framme i Mae Nam fick vi vår enkla bungalow som kostade en spottstyver. Jag var tvungen att använda fisheye för att få med allt på en enda bild. Vi ska bara sova här en natt så det är ändå ok. Rent och fräscht.


Bungalowens "Masterkontroll" går till historien. Den är ju helt galet bra! Huvudsäkring, belysning, fläktkontroll, dubbla ellutag och AC-fjärrkontroll i samma hemmasnickrade låda :)


Utsikten från vår balkong. Havet ligger bara 50 meter bort.


Tyvärr var stranden lika skitig som i Lamai efter att monsunens vågor dragit in en massa bröte och trots att personalen jobbade häcken av sig är det mycket kvar att göra innan den blir återställd.
Vi knatade bort någon kilometer till Lomprayah pier och lyckades fixa biljetter till en båt i morgon bitti vis Ko Pha-Ngan och Ko Tao till Chumpon och sedan buss vidare till Hua Hin för 1400 Bath/person.


Piren är dock lite "skranglig" och beroende på väder kan vi eventuellt få åka från en anna pir. Dessutom är fortfarande det stora frågetecknet om vädret tillåter en färd från Koh Tao till Chumpon vilket är det längsta sträckan. En sak är säker...skumpigt blir det.
Over and out. Utsikten ikväll blev iaf bra och lite sol fick vi. Imorrn blir det åskväder. Återkommer om resultatet av överfarten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...