fredag 29 januari 2016

Koh Samui en besvikelse


Efter att ha varit i turistorten Hua Hin, och dessförinnan  i den mer oturistade lilla byn Cha-Am, där stränderna var helt fantastiska så åkte vi vidare till öarna Ko Pha-Nngan och Koh Samui. Upplevelsen där blev mer varierad.

Hua Hins strand närmast centrum är helt fantastisk. Vit superfinkorning sand och den är bred och och ren med klart vatten. Hua Hins södra del av stranden är dock inget vidare. Vid högvatten finns den inte ens. Sanden är relativt grovkornig och vid lågvatten domineras den av små krabbor,Cha-Am (bilderna ovan) har också en kanonstrand. Närmast centrum är den bra men norrut tenderar den till att bli sämre skött med en del bröte och skräp på stranden.


Ön Ko Pha-Ngan, som för övrigt är en väldigt prisvärd ö med inte allt för många hotell och turister, har bra standard på stränderna. Relativt grovkornig sand även här men fin botten och mycket minimalt med bös i vattnet.När vi kom till Koh Samui (bilderna nedan), som vi hört så mycket gott om blev besvikelsen total, dels var det väldigt mycket bös på stranden dvs tång och skräp, dels flöt det massor med tång i vattenbrynet.

Lamai beach där vi bodde kändes dessutom väldigt sönderturistat och hade inte alls samma laidback-stuk som vi upplevt i Hua Hin eller Ko Pha-Ngan. Priserna var förhållandevis höga också.


Inte gjorde det saken bättre att monsunen brakade in dagen efter och drog in ännu mera skräp med sina stora vågor.


Det rensades upp vid de olika hotellen men det kändes ändå som att man inte riktigt håller efter såsom t ex Hua Hin.


Efter nästan en vecka av mulet väder är vi då tillbaka i Hua Hin igen och har haft en fantastisk dag vid denna underbara, rena och fina strand. Dock var vattnet lite kallt idag och det var få som badade. Hua Hin hade, medan vi upplevde monsun och regn på öarna, haft visserligen klart väder men temperaturer neråt 15 grader som kylt ner vattnet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...