söndag 10 januari 2016

Lokal marknad för thailändare


På ankomstdagen till Bangkok tog vi ett varv på stan efter att ha checkat in på hotellet i närheten av Lumpini Park. Efter en stunds traskande snubblade vi in på en lokal liten marknad mitt i ett bostadsområde där vi inte såg röken av några turister.


Det byttes och såldes varor, det lagades och serverades mat från otaliga stånd, det köpslogs högljutt och musiken från bilarna försökte överrösta varandra.


Mat i alla de färger och former kunde inhandlas här, både färdiglagat och råvaror.


Det gäller att köpslå om man ska få ner priset till en nivå som båda parter är nöjda med.Två bra egenskaper med Thailändare är att de tar vad de har för att fixa till det som behövs för att lösa ett problem, t ex en snabbgrill. Det andra är avsaknaden av rigida myndigheter.


Vem kan väl inte gilla denna korg?!


Även köttråvaror såldes liggande i värmen på ett bord. Inget för svenska myndigheter. Lite flugor skadar dock ingen och viftas lätt bort.  Dessutom tillagar de till maten väl. Jag har då aldrig blivit magsjuk i Thailand utom med ett undantag....restaurangen hade vita dukar.Efter denna långpromenad så somnade vi sött redan vid 19-tiden efter att ha förlängt dygnet ca 14 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...