söndag 10 januari 2016

Lumpini Park - en riktig oas


Efter att ha ätit en rätt tråkig hotellfrukost och tagit en titt på utsikten från hotellets poolområde på plan 15, vilket var mindre tråkigt, gick vi ett litet varv till Lumpini Park.


Hotellets pool var väl inte direkt den största men med ett fisheye-objektiv ser det väl rätt OK ut. Det fanns dock några som kunde tänka sig att pröjsa 500 Bath/dag för att grilla sig där. Vi gick ut och promenerade istället. Sola och bada kan vi göra när vi kommer till Cha-Am.


Lumpini Park är stadens lunga. Här finns promenadstråk, bänkar, små miniatyrsjöar med båtuthyrning och ett och annat fik. Rökning och alkoholförtäring är förbjudet och efterhålls av strategiskt utplacerade vakter.


En söndag som denna är det många thailändare som är lediga och ute i parken. Självklart ska man passa på att ta bilder på varandra. (Ett visst gapskratt utbröt strax efter jag tagit denna bild när de insåg att fotografen just blivit fotograferad)


Har man ingen som kan plåta så kan man ju skämma ut sig själv med en selfie-pinne.


Förutom att jogga i parken kan man också gymma. Här fanns utplacerat en maskinpark som täcker in mer än vad jag upplevt på något SATS-center i Sverige. Alldeles gratis. Då vädret mestadels är fint behövs inte direkt nåt gymkort om man bor i närheten.


För de lite mer seriösa finns det också gym med fria vikter som man kan använda mot en liten ekonomisk motprestation.


Det fanns riktiga hardcorevikter här också. Lite Thaistyle - man tager vad man haver! Grymt är det iaf!


Efter Lumpini Park fortsatte vi västerut mot Hua Lampong-hållet. En kul sak med Bangkoktrafiken är att man tänker i 3D. Bilvägar, gångbanor och tåg i olika nivåer ovanför varandra för att utnyttja utrymmet maximalt.


Efter ett par kilometer i stadshettan, det låg runt 30 grader, stannade vi utanför en 7-Eleven butik där vi köpt ett par öl. Vi satte oss en timma och bara betraktade människorna som rörde sig omkring oss.


Kommersen var i full gång för vissa. Det såldes frukter och grillspett, det krängdes blomkransar och nasades lotter. Lotteri är populärt i Thailand. En kille levererade lite fisksås till till en blomsterförsäljare, fick 20 Bath och gick sedan till ett stånd och köpte en lott. Lotteriståndet drevs av blomsterförsäljarens dotter hade vi lagt märke till så han fick stålarna tillbaka direkt.


Blomsterknytaren/försäljaren tillika lottstånd-ägaren. hela familjen var inblandad i detta.Det bästa med Thailand, förutom de vänliga människorna, är maten. Vällagad och välkryddad - om man går till de rätta ställena. Ett sånt här hak är det perfekta stället att uppleva Thailand. Vi stuvade i oss varsin kyckling med ris som toppades med en fantastiskt god chillisås. Priset? 40 Bath/person = 10 kr. Changen tog vi med själva.


På vägen tillbaka passerade vi en marknad som öppnat på en 4-filig väg som stängts av för ändamålet. Detta var mer en marknad för alla, till skillnad från den igår, men inte mindre intressant för det.


Tyvärr var vi mätta för annars hade vi nog stoppat i oss både det ena och andra av godsakerna som erbjöds här.


Denna bild får avsluta detta inlägg för nu är det natten och en tidig avresa mot Cha-Am i morgon bitti.
Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...