fredag 15 januari 2016

Oraya's - en riktig höjdare
Nu har vi käkat på en riktig höjdarrestaurang, Oraya's, mitt i gamla delen av Hua Hin. Det är en pytteliten restaurang med fantastisk mat.

Oraya's Thai Food

Vi upptäckte den då vi kände hur det stack i näsan av chilliångorna från det pyttelilla köket när vi gick förbi. De har dock bara runt 15 sittplatser så vi fick vänta en halvtimma på ett bord.


Vi tog en liten Chang på puben bredvid (översta bilden) medan vi satt och betraktade hur gamla gubbar på nytt ville känna sig unga på haket bredvid.

Väl inne på restaurangen fick vi inledningsvis ett bord längst in som hade fixats speciellt för vår räkning men så fort det blev ledigt fick vi en mycket bättre plats.


Restaurangen ägs av en äldre engelsman som har bott här i fem år och maten var verkligen fantastisk. Vi beställde såklart varsin rätt med chilli (thaistyle) och en sagolikt god middag med två huvudrätter, en tallrik ris och två stora Chang kostade bara 370 Bath(!) Runt 85 spänn. Helt otroligt mycket för pengarna. Tyvärr har de stängt imorrn men på söndag är vi tillbaka, garanterat.

Ägaren till Oraya's
En grej man stöter på rätt mycket i Hua Hin, till skillnad från Cha-Am, är gatuförsäljare. Allt kan säljas från väskor till bälten, från smycken till glasögon, från obeskrivligt krimskrams till världskartor. Eller varför inte....golfbollar(!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...