fredag 1 januari 2016

Nyår med dunder och brak

Det blev ett lätt oplanerat men väldigt lyckat nyårsfirande på tu man hand i Göteborg i år. Från början har det varit andra saker planerade men förutsättningarna förändrades pga sjukdom och andra anledningar som inte går att förutse.


Istället blev det en fototur med Göteborgs Fotografiska Förening och det sedvanliga GP-fyrverkeriet som skulle förevigas. Inför eventet dök det upp lite blandade frågor till arrangörerna om väder, rekommenderad utrustning etc men den roligaste frågan var nog om det skulle vara motljus där vi skulle stå. Motljus? Det är ju mörkt vid den tiden(!) :)


Vi pallrade oss ner till SVT-huset beväpnade med kameror och stativ, ordentligt påbyltade med kläder. Det är verkligen intressant hur kallt det kan vara i Göteborgs hamn. Jag har redan haft -14 grader hemma men igår var första gången jag hade på mig långkalsonger, haha.


När det drog igång med dunder och brak kl 17 var det ett magnifikt skådespel. Molnen höll sig på en vettig höjd och nederbörden hade den goda smaken att vänta tills det hela var över. Sedan kom det regnblandad snö.


Fördelen med att vara få på nyår är att man kan styra mat-tiderna lite som man vill. När vi kommit hem från fototräffen och läst in bilderna in i våra datorer åt vi förrätten, en klassiker: grillad löjrom- och räktoast med lite bubbel till.Sedan pillade vi med våra bilder ett par timmar innan vi fixade till huvudrätten, Cognacsflamberad oxfilé med portvinssås, sparris och klyftpotatis. Till detta en riktigt god flaska vin från Chateauneuf-du-pape. Mmmmm :)

Desserten, ett fräscht fat med blandade skurna frukter, tog vi ytterligare ett par timmar senare med lite kaffe och Cognac till. Å sen var klockan plötsligt 12 :DGott Nytt År!

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har ett enmansföretag och skulle vilja använda den första bilden med fyrverkeriet i Göteborg i en nyårshälsning via email till mina affärskontakter. Är det du som har rättigheterna till bilden? I givet fall, hur mycket vill du ha om jag använder bilden?
    Mvh
    Ulla
    Du kan svara till: wennermark@yahoo.com

    SvaraRadera

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...