tisdag 26 januari 2016

Strandsatta strandbilder


Monsunen har drabbat Koh Samui och vräker in vågor i 2 till 4-metersklassen över de östra stränderna. Det ligger ett oväder neråt Indonesien som pumpar upp en massa dyningar över öppen sjö och trots att det inte blåser så mycket är vågorna riktigt höga.

Det började i förrgår när det var lågvatten. Då gick det fortfarande att ta sig ut en bit på stranden och låta sig bli pisseblöt av allt vatten som kastades upp. Dessutom var det fortfarande soligt.


En del strandförsäljare höll fortfarande till på stranden i början.


Här är en kille som med en selfie-pinne ska ut i vattnet och, antar jag, filma sig själv i vågorna. Vad kan man förresten använda en selfie-pinne till förutom att ta bilder med?


Ett periskop kanske, haha :) Den här snubben men nån västern-kines-mexican-look fixade till en ruskigt fin ananas för bara några tiotal Bath.


När det friskar i är det bäst att hålla i parasollet så det inte blåser iväg och till råga på allt var det någon som såg detta och tog en bild åxå :(


Mot kvällen började det dra på ordentligt men det gick fortfarande att simma...för vissa. Höga vågor började det bli iaf.


Bilden ovan är tagen på kvällen med 30 sekunders exponering och alla brutna vågtoppar ligger utsmetade som en dimma över vattnet.


Morgonen i går. Vågorna vräkte in över stranden. Det var då jag och min kamera (förra inlägget) blev totalt dränkt av en våg.


Det gick för övrigt inte att vistas på stranden igår så vi höll oss inne och grejade med bilder. Sa jag att det regnade också?


I morse hade minsann en snubbe parkerat sig vid en av de solstolar som fortfarande var hela. Är det gratis så är det! Det ser förvisso inte särskilt behagligt ut och det var det inte heller. Det var rätt kyligt i morse.


Ytterligare en bild från i förrgår. Hur man fixar en saltvattendusch


Framåt lunch idag hade det lugnat sig något. Lomprayah-färjorna går fortfarande inte mellan Koh Tao och Chumpon så vi är strandsatta här minst ett dygn till. Då vi måste lämna hotellet imorgon drar vi norrut till en annan del av ön och ser om det blir bättre där.

En del, precis som vi var ute och fotograferade vågorna som fortfarande mäktigt mullrade in över stranden.


En del nöjde sig med att bara stå och betrakta skådespelet.


Många ställen längs stranden såg ut så här där man samlat ihop det som kunde räddas i form av stolar, bord och parasoller och bara vräkt upp dem högre upp på land i en stor hög.


En del kunde drista sig till att lägga sig på stranden för att försöka få en selfie medan vattnet sköljde över dem.


En del la märke till vågornas kraft...


...och höll sig på respektfullt avstånd från vattnet.

Helene och jag lyckades bli ordentligt blöta även idag när en stor våg svepte in. Kamerorna räddades men blött värre blev det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...