lördag 16 januari 2016

Tvåmila beachwalk till ett tempel med fantastisk utsikt


Dagen ägnade vi åt en fem-timmars beachwalk som spände över hela Hua Hins södra strand som är ca en mil lång.


Dagen började med en riktigt bra frukost som vi hittade bara ett stenkast från hotellet. En liten servering som sålde en smakrik och mättande nudelsoppa för endast 40 Bath (10 kr).


Smart affärsidé egentligen. En gryta med buljong med alla de kryddor som ska vara i står och puttrar. Du väljer vilka nudlar du vill ha och de sänker ner nudlar och lite tillbehör i buljongen ett par minuter och vips, så är det serveringsklart. Vill man ha take-away får man buljongen och tillbehören i två separata påsar.


Mycket gott måste jag intyga och extra kryddor fanns såklart. Rätt smart med soppa till frukost. Du får i dig både energi och vätska. Vi kände oss riktigt mätta och varma efteråt.


Det visade sig att hela vårt kvarter drällde av små matserveringar så kvällens middag blir inga problem att hitta.


Vi hade idag, då det var lite mulet, bestämt oss för att traska hela den en mil långa stranden från Hua Hin stad ner till en udde med ett tempel som ligger på ett berg. Längst till vänster på bilden ovan.


På vägen finns många "fina" hotell och bostadsområden och nästan alla skärmar av externa besökare med diverse skärmar, grindar och vakter. Det här gänget låg i fina solstolar bakom en glasmur...för att slippa vinden från havet kanske??


Här spärrades alla ovälkomna besökare av med riktigt stora grindar och en vakt. "Fear the Walking Dead" kanske?

Ännu värre.....inga människor tillåtna! :-o


Efter att ha gått drygt halvvägs kommer man till den sämsta delen av stranden. Den ligger öppen endast några timmar varje dag vid lågvatten, annars ser det ut så här. Det finns helt enkelt ingen strand och man tvingas ligga på betongpirer...eller vid poolen men vem skulle iofs vilja det?


Att namnge ett ställe till Beach Club när det inte finns en strand går mig totalt förbi.


Bara några kilometer kvar och nu blir blev det riktigt trångt med strand trots att det nästan är lågvatten.


Äntligen efter ett par timmars traskande fick vi oss en välförtjänt kall innan det var dags att bestiga "tempelberget"


Berget erbjuder en mycket bra utsikt mot Hua Hin och man kan se hela stranden bort mot centrum. (Det var en bit att gå och fötterna var faktiskt lite trötta vid detta laget)

Halvvägs upp på berget via de stentrappor som erbjöds att ta sig upp med men en fantastisk utsikt!


Vid 16-snåret hade vattnet dragit sig tillbaka så mycket det kunde så när vi var på väg tillbaka så slapp vi vada utan hade en bred strand att gå på. Man förstår dock att inge ligger här på handdukar då det kryper fram miljontals krabbor när sanden börjar torka till.


Kolla denna sköna bild: en pappa med sin lille son, hink och ett Kite-segel :)


Tillbaka igen efter ca fem timmar. Berget ligger därborta....låååång bort känns det nu,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...