onsdag 3 februari 2016

Bangkok Chinatown - människorna


Det vackraste i Thailand är människorna, alla de glada hjälpsamma och hårt arbetande människorna man möter. Under vår photowalk i Bangkoks Chinatown fanns det många fina möjligheter till bra bilder och vissa lät vi helt enkelt bli att ta med hänsyn till privatlivet.Munkar på ett café vid flodstranden.


Munkar tar igen sig i skuggan. Ibland tänker man: vågar jag verkligen ta den här bilden? Kan de bli förolämpade? 
Här i Thailand känns det mest som människor blir glada när man intresserar sig för dem och tar en bild. Jag brukar fråga om det känns som att jag riktar in kameran mot en privat boning. Ibland är det inte så lätt att skilja på bostad och verksamhetslokal då många bor och arbetar i samma lokaler. Detta märks särskilt tydligt i Chinatown.Ute på stan, på gator eller i gränder räcker det med ett stort leende och tummen upp efteråt och man får glada vinkningar tillbaka.


Jag har egentligen aldrig gillat de där turistbilderna, de så kallade "korten", där alla ska stå uppställda och le på beställning. Jag gillar att ta situationsbilder, bilder där objektet är omedvetet om att bilden tas. Man kan rätt snabbt efteråt, när man fått ögonkontakt, se om de gillade att bli plåtade eller ej. Ser det inte OK ut är det bara att ta bort bilden av ren respekt.


Den här gränden kommer nog att bli en bar när natten faller på även om det inte ser ut så just nu.


Läskedrycksleverans


Middagslur.Detta kändes som någons "vardagsrum" så vi tog en omväg över en spång. Loppor är inte helt ovanligt i Bangkok. Såna här situationer såg vi en hel del.


Hunden hette Lucky och matte såg inte så olycklig ut hon heller :)


En metallarbetare satt och borrade i ett metallstycke och gillade skarpt att bli förevigad.

Det finns en del kvarglömda hippies som aldrig lämnat Thailand.


Jag tror det bland annat såldes cykelslangar här men annars vete tusan.


En sak man är duktiga på här är att röra på sig. Här, under en tågbro där BTS:en går, har man en liten park. Där har man satt upp bland annat ett utegym dit människor kan gå och träna gratis.


På en scen stod en instruktör och alla som ville hängde på. En del andra var ute och sprang runt parken på löparspåret.


Medan en del kickade en boll mellan varandra. De här killarna var skickliga. Volleyboll med fötterna är en stor sport och de är oerhört skickliga. https://www.youtube.com/watch?v=-CP6ykzsK0M

Här hade de hängt opp korgar i taket så dessa killarna höll på med en variant av fotbasket(!)  Kolla höjden, inga dunkar här inte. Och ja, de träffade korgen!


Gillar man regn som t ex i Borås kan man gå och sätta sig bakom en vattenvägg och äta.CS på gång. Gamers finns överallt.
Elekronikreparationer  på gång vid halv nio på kvällen. Här finns inga 8-timmars arbetsdagar.Har man inget avlopp så för man skölja av pannorna vid busshållplatsen med en framdragen slang.


Eller varför inte i kanalen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...