onsdag 3 februari 2016

Bangkok Chinatown - sköna platser och prylar


Då vi bor rätt över floden från Chinatown var det självklart platsen för en photowalk. Vi kryssade runt lite i den norra delen under en fem-sex timmar. I detta inlägg är det mest bilder på platser och prylar. Människor kommer senare.


Det finns massor av fina monument och byggnader överallt. Här Democracy Monument i en stor rondell i norra Chinatown.


Här hörde vi plötsligt körsång och fann en samling barn som sjöng på en trappa. Det var tydligen helgdag igår och det var massor av folk ute . De gick och besökte en Wat eller satt ute och åt.


Chinatown är en underlig plats. Förutom en massa vackra byggnader och små skjul finns här också en del stora rostiga anskrämligheter.


Det roligaste, tycker jag, är att stoppa in huvudet i någon liten gränd och se vad man kan hitta. Det kan se jättetråkigt första metrarna, sedan vänder gränden i åt något håll och en helt annan värld öppnar sig med de små trånga boenden som människorna klämmer in sig i.


Det lagas mat, tvättas och fixas med grejer överallt. Hundar och katter trängs med kackerlackor och råttor.

 Hur hänger man tvätt på en liten gata där man knappt kan mötas utan att kollidera? Längst väggen såklart.


Brevlåda. Jag fotatde in genom en dör och fick visst en selfie :)En parabol är livets nödtorft och sätts upp där det finns plats, uppenbarligen.
Smart lösning för att grilla flera fiskar samtidigt. En motor roterar sakta runr fiskarna och ett par fläktar står för att fläkta på kolen.
Den bilen har allt sett sina bästa dagar.En lokal liten skivaffär. "Bengans" á la Bangkok.Små verkstäder finns överallt. Man lagar i princip allt som går att återanvända. Inget slit och släng här inte.Strax intill Thieves market


Ytterligare en liten gränd som det kändes som om man klev in i någons tvättstuga. Fast det var å andra sidan enda stället de fick plats på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...