tisdag 2 februari 2016

Flodtur på Bangkoks Chao Phraya River


När vi nu bor precis vid floden, Chao Phraya, är det passande att ta en flodtur i området. Först fick vi ta en liten båt tvärs över floden till Central Pier för det facila priset av 2,5 Bath/person.


En glad jeppe körde denna båten fram och tillbaka, kryssande mellan alla andra som skulle fram. Floden är inte direkt otrafikerad.


Det var riktigt mulet när vi åkte i morse och det regnade stundtals ordentligt. Men står man under tak får man ändå en del bilder på omgivningarna. Här är nåt gammalt handelshus från sjöfaratiden som fått stå kvar.


Longtailbåtarna drar på rejält med sina gigantiska motorer. men dessa har vi inte hunnit med att testa än.


Det bor en hel del människor vid flodkanten, både fattiga och mer välbärgade och kontrasterna är stora.
Alla pirer är inte längre i bruk men för bara 40 Bath enkel eller 150 Bath för en heldag kan man ta sig väldigt långt på floden.


Wat Arun...tyvärr med byggnadsställningar...en vanlig företeelse när Helene och jag är ute och reser. Alltid byggs det på det vi vill se. 


Är de inte coola de "små" motorerna de har på sina longtailbåtar?Nu var vi framme vis slutstation på blå linje och i norra delen av Chinatown (senare inlägg)


Det bogseras en hel del pråmar på floden. Inte bara en i taget utan en liten bogserare orkar allt med en tre-fyra stycken i släptåg.


Efter att ha traskat i Chinatown i ca åtta timmar åkte vi hemåt till hotellet igen med den nedåtgående solen bakom de höga husen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...