söndag 28 februari 2016

Jakten på våren började på Botaniska


Invigningen av våren börjar i Göteborg, iaf om man hamnar på Botaniska trädgården. Här hade massor av människor samlats för att promenera runt i solen, ja den visade sig emellanåt, och kolla in alla växter som börjat knoppas slå ut.


Vädret höll sig på några plusgrader, vinden höll sig i skinnet och när solen kikade fram så värmde det på riktigt gött. Överallt har det börjat sticka upp små blad, blommor och skott.


Massor med folk kom hit för att kika på årets alla fantastiska blommor och för att få i sig en kaffe och en korv emellanåt.


 Det är nästan en sevärdhet att få se en fläck snö i dessa trakter så här års. Jag har fortfarande ca 5 cm hemma men här är snön en raritet.
 

Massor med små skyltar med växternas namn och ursprung pryder alla rabatter på Botaniska, nedan ett exemplar av arten grönfot?!


Det byggs en del nytt också. Här en gångväg på utsidan av ett klipputsprång. Det härliga är att man använder en del traditionella metoder som t ex att isolera bjälkarna mot stenen med hjälp av näver.
Den långa kön på bilden ovan var inte till lökförsäljning eller entrén till växthuset. Det var till korvkön :)


När det kyler på lite kan det vara skönt att värma fingrarna vid ett av de otaliga eldningsfaten som fanns utplacerade.


Massor med lökar som gror innan de ska placeras ut på olika ställen.


Också i Haga var det liv och rörelse när vi traskade hemåt.


Överallt var det små stolar och bord framsatta och överallt passade människor på att njuta av att sitta ute och, med lite tur, också få en och annan solstråle på sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...