onsdag 3 februari 2016

MBK fick ersätta Mae Klong Market


Idag var det meningen att vi skulle tagit oss till Surat Thani och Mae Klong Market. Det är där tågen går rakt genom marknaden och folk plockar undan sin mat och sina varor för att ställa tillbaka dem när tåget passerat. Vi hade både tänkt att åka tåget och vara med när det passerade. Typiskt!
Här är en länk till hur det skulle kunna sett ut: https://www.youtube.com/watch?v=wJpR9n-L680

Det fanns egentligen bara ett litet problem. Spåret är under renovering och det går inga tåg där förrän i mars så det sket sig kapitalt. :( Också floating market i Surat Thani, Amphawa market, missade vi när Agoda snurrade bort vårt hotell.  Det körs bara på helgerna så dit kunde vi inte åka heller. Då fick det bli MBK istället.


Vi tog BTS Skytrain för 42 Bath (13 kr) från Krung  Thon Buri till National Stadium  och knatade rätt in i MBK för lite shopping.
MBK är stort, riktigt stort. Man kan momma in via varuhuset TOKYU. Man går in från BTS på plan två, uppför rulltrappan och in i MBK på plan tre direkt till vänster. Alternativt kan man ta en liten omväg från BTS på utsidan direkt in på MBK plan tre.


Det finns flera omgångar av rulltrappor som förbinder de sex våningarna så det är lite svårt att orientera sig. Nu har jag varit där för tredje gången och jag hittar fortfarande inte.


Rulltrapporna erbjuder iaf sköna bildvinklar. Här testade jag mitt fish-eye.


Högt är det om man kollar ner från plan 6.


Vissa plan har mer "legitima" produkter med fasta priser, andra mer "förhandlingsbara". Dock har de flesta snackat ihop sig och priserna ligger i många fall högre än på t ex gatumarknader. Kör man mängdinköp kommer man ändå hyfsat undan.Kläder, väskor, klockor, solglasögon, telefoner, telefontillbehör, datorgadgets, en jäkla massa andra gadgets, DVD-filmer, telefonreparationer....allt finns i mer eller mindre bra kopior.Eller varför inte ett par nya gulddojjor till gymmet med inbyggd klack, hahaha!


För två år sedan när vi var här utanför MBK var det stora demonstrationer och MBK var nästan helt nedstängt. Idag var det också hålligång och festligheter men av ett annat slag. En Thaiboxningsuppvisning var på G när vi passerade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...