lördag 6 februari 2016

Med en A-380 från Bangkok till Doha


Bangkoks flygplats, Suvarnabhumi, är en väldigt stor flygplats. Avgångshallen med alla check-in-diskar är helt enkelt enorm. Vi skulle checka in vid P (de har A-W och varje bokstav har runt 20 diskar (ovan K och L)


Det var mycket folk i rörelse men allt flöt på snabbt och effektivt och vi vi checkat in vårt bagage på nolltid.


En fish-eye-bild rätt upp i taket.


Det är en fantastisk byggnad med alla dessa blåa belysta takstolar och diverse konstverk överallt.
Efter incheckning och passkontroll kommer man upp i själva taxfreedelen och gaterna. Även här finns en massa konstverk och framför allt massor med glassiga affärer som vi inte hade direkt någon tid för.  Indierna på bilden ställde upp sig fint när jag ställde mig ca 2 meter framför dem. Det var ju egentligen ormen i bakgrunden jag ville få i helbild.


Även denna del är ett stycke vacker arkitektur.


Det var ett sånt här monster vi skulle flyga med, en Airbus A-380, som är större än Jumbojet och har två våningar hela vägen. Uppe sitter första 1:a och business class, där nere sitter resten. Man lastar in i två nivåer så gaten måste stödja detta också.


Vi hade plats på rad 4 vilket visade sig vara raden näst längst fram. De övriga 39 raderna antar jag är på övervåningen. Vi såg iaf en trappa upp till finavdelningen.


Riktigt glassigt med en vacker lampa och belysta trappsteg minsann.


Hela planet är ett under av snygg design. Man satt t o m hyfsat bekvämt. Qatar har dessutom väldigt hög servicegrad så det blev en mycket trevlig flygning från Bangkok till Doha.


En kul detalj på toaletten som var rymlig och fräsch; kranen till handfatet var styrd med handrörelser och temperaturen kunde väljas. Den ni!


Man erbjöd också gratis internet i 15 minuter som man kunde koppla upp sig på. Jag tänkte att en incheckning från luften kunde vara en kul grej så medan vi flög in över Indien kopplade jag upp mig och aktiverade den kostnadsfria dataplanen för att upptäcka att vi flög in över ett område där de inte hade internet. När vi fick tillgång till det igen hade mina 15 minuter gått. Ogilla! Tiden borde väl frysas då kan tyckas.


Här passerar vi Dubai som ser ut som staden är gjord av guld.

Det var tänkt att vi skulle tagit en massa bilder på "ovanvåningen". Jag hade snackat in mig hos en av personalen och blev lovad en visning på 1:a klass avdelningen när de lämnat planet så vi kunde ta lite bilder. Tyvärr blev planet så försenat in till Doha så vi var tvungna att rusa till nästa gate och planet till Stockholm. Det var så tight att de släppte in alla direkt in i avgångshallen utan mellanliggande säkerhets och passkontroller. Typiskt nu när man fick chansen att åka med en sån här kärra :/


Här är vi då på Arlanda och har precis tagit ut bagaget. Jag hade nog hellre stannat kvar ett tag till i Thailand :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...