torsdag 4 februari 2016

På chefshöjd nästan - Baiyoke Sky Tower


Idag åkte vi till Baiyoke Sky Tower, Bangkoks högsta byggnad, lite drygt 300 meter högt utan antenner. Nästan längst upp finns en utsiktsplats man kan ta sig till. Det gjorde vi!


Nerifrån är det en imponerande byggnad som sträcker sig mot skyn, tre gånger högre än t ex Turning Torso i Malmö.


Uppifrån tittar man ner över ett lilleputtlandskap. Gamla Baiyoke-hotellet, som jag bodde på 2012, är en liten fjutt där de står i skuggan av storebror.


För 350 Bath/person kommer man ända upp till 83:e och 84:e våningen där själva utsiktsplatsen finns. Det är en open-air lösning med galler, dock tillräckligt stora hål för att stoppa ut en kamer igenom (tack och lov annars hade jag blivit besviken).

Bilden ovan och de två efterföljande bildar tillsammans ett 360 graders panorama över Bangkok. Tyvär är det väldigt disigt och det mesta försvinner trots försök till att få fram detaljerna i Lightroom. 
Ovan ett nästan 180-graders panorama med ett fisheye.I  de 350 Bathen ingick en drink i baren på 83:e våningen med en minst sagt spektakulär utsikt.Ett par våningar under fanns en restaurang där man kunde sitta ute och äta med bara ett lågt glasparti som vindskydd. Hur läckert som helst. Nästa gång ska vi bo här!


Vi hängde kvar en stund tills solen var påp väg ner. Tyvärr försvann den i smogen som dominerar Bangkok.
Det var många som var intresserade av att ta bilder trots avgasdiset. Nästan varenda sektion var upptagen.


Trafiksituationen i en stad med en befolkning motsvarande Sveriges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...