måndag 1 februari 2016

Tillbaka till Bangkok igen


Då är vi efter tre veckor tillbaka i bullriga och varma Bangkok igen. Hua Hin till Bangkok gick på ca tre timmar med en fullknödd minivan.


De utgår från Hua Hin bara ett par hundra meter norrut till höger om Clock Tower. Priset är endast 160 Bath (40 kr) per person för en sträcka på 21 mil och de avgår var 45:e minut. Vi fick ett obegripligt handskrivet kvitto på rutat papper av den kinesiske tjänstemannen när vi bokade dagen innan men det funkade klockrent såklart. Minivanen blev fullknödd med folk och de hade vissa problem att få in bagaget men till slut så.


Vi var framme vid Victory Monument vid tre-tiden, tre timmar senare, och tåg BTS Skytrain via Siam till vår station Krung Thon Buri som ligger precis vid floden.


 Vi bor på hotell Ibis Bangkok Riverside och det är riktigt trevligt. Modernt men det saknar lite av det där enkla relaxade och mysiga vi blivit vana med under de senaste veckorna. Men det finns pool iaf. Jag tror inte att floden är så badbar :)


Det ligger en stor pir mittemot där båtrafiken på hela floden utgår ifrån. I morgon tänker vi ta oss dit och köra en river-floatabout...eller vad det nu ska heta :)


Vyn från hotellet i ett 180-graders panorama.


Vi tog en tur i grannskapet när vi checkat in. Vi hade ju inte ätit sedan frukost och lite mat måste man ha.


Solen var redan på väg ner när vi kom iväg


Vi irrade in oss bland bostadskvarteren för lokalbefolkningen, som vanligt kan tilläggas. Vi hamnar alltid på en massa spännande bakgator. Här är den lokala skolskjutsen som släppte av ett gäng skolbarn i sina skoluniformer.


En "tvärgata" bredvid en smal kanal. Det är knappt två mopeder kunde mötas här.


Hela området genomkorsas av dessa små kanaler och folk bor intill i sina små kyffen.


Vi kom till slut fram till en thai/kinesisk restaurang. Det bor och arbetar väldigt många kineser här men området är precis söder om Chinatown. Det ser faktiskt ut som vi sitter i en fabrikslokal men riktigt så illa var det inte.


Maten var väldigt god och varför inte testa kinesiskt också. Kyckling i sötsur sås. Sen givetvis en Chicken with basil leaves som var riktigt kryddig och god. Massor med chilli i :)Kvällspanorama från hotellet tog vi när vi kom tillbaka.


Hotellets poolområde sett från flodsidan 


Den lilla lokala färjan som går fram och tillbaka tvärs över floden. Den ska vi testa i morgon.


Här kom en riktigt partybår med dunkande musik och blinkande lampor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...