fredag 25 mars 2016

Byggare Bob


Påsk och riktigt hyfsat väder. Det innebär bara en sak. Dags att plocka fram skruvdragaren och alla andra verktyg och sätta igång med förbättringsprojekt på huset. Denna gång är det ett trädäck på framsidan som ska byggas.


På kortsidan slängde jag ihop ett trädäck framåt höstkanten förra året och nu var det dags att fortsätta det hela med att slänga ihop ett däck framför kåken på ca 30 m2.


Arbetet påbörjades på Skärtorsdag och allteftersom arbetet fortskred försvann solen :( Det är ju det som är det härliga, att vara ute och greja i solen. Heléne for runt som en iller och fixade och trixade i rabatterna medan jag försökte få balkar och reglar på plats.


Men ramen klar på torsdagen fortsatte arbetet idag på Långfredagen och till slut var i stort sett hela ramen på plats. Dock saknas det en del reglar för att få till det sista, likaså ca 20 m2 trallvirke.


Vi har iaf en liten yta att sitta på när SMHI lovar sol till imorgon. Nästa vecka blir det nya tag, aka inköp av virke, för att färdigställ det hela.

Det blir perfekt med ett upphöjt trädäck på denna sidan inför sommarens takbyte. Då kommer jag upp en bit och det blir också lättare att förankra stegarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...