måndag 18 april 2016

Den årliga photowalken i Göteborg


Den årliga Photowalken i Göteborg gick av stapeln den 16:e april och jag och Heléne var givetvis på plats. Det samlades ca 150 fotografer på Järntorget för att sedan i hyfsad samlad tropp ta sig genom Haga bort mot Avenyn för att sedan vika av ner mot Domkyrkan för en återsamling. Efter Domkyrkan var det fri fotografering inom Vallgraven innan vi samlades för en öl inne på John Scotts


Då vädret var rätt tråkigt så var det inte så många "vanliga" människor ute. Det är alltid lättare med streefoto när solen skiner och massor med glada människor är ute. Nu blev det en hel del "fota varandra" istället.


Eller så kan man ju nörda in sig på någon liten detalj som sticker ut. Här någon plastleksak på en parkbänk...


Streetfoto ska helst köras med ett vidvinkelobjektiv av något slag t ex en 35mm eller däromkring. Jag har testat normalzoom, jag har testat vidvinkel och denna gången tänkte jag prova att använda en telezoom på 70-200mm istället.


Det gör det ibland lite svårare då saker som händer nära är svårt att få med. Dessutom blir folk på stan rätt nervösa när man stoppar upp en stor kanon i ansiktet på dem. Fördelen är att man kan pressa ihop perspekiv och få en del intressanta detaljer istället.


Förutom att köra tele bestämde jag mig för att inte bara göra om alla bilder till svart-vitt utan istället göra dem lite mer "Walking dead-ish". Jag har skalat bort alla färger utom gult och grönt, ökat klarheten en hel del, lagt på en del vinjettering samt lagt på en hyfsat hög korninghet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...