fredag 22 april 2016

Plötsligt gick vattnet!


Dags för renovering av sovrummet. Garderoben ska bort. Väggarna ska fixas. Golvet ska bort och totalrenoveras. Taket ska bytas ut. På´t bara :)


Efter en stunds bräckande av golvbrädorna så hittade vi ingången för mössen under de senaste vintrarna. Mellan ett par brädor under trossbotten kom de upp för att sedan gnaga sig ett typiskt litet mushål á la Tom & Jerry in till köket :-/ Ett antal sådana fanns mellan sovrum och kök. 


Mitt i allt bräckande av golvbrädor försorsakade vibrationerna plötsligt ett vansinnigt skvalande från badrummet. En rörkoppling släppte och det sprutade varmvatten överallt. Det finns en anledning till att jag föredrar att göra saker själv; fuskar man så får man lida. I detta fall var det en "yrkesman" som för en massa år sedan fixade detta onödigt komplicerade ormbo av rör. Röret som släppte var inte bottnat ordentligt i sin infästning och väntade bara på att lossna. Ett par timmars inproduktiv tid gick åt till att åka in och köpa nya klämringar och sedan kunde jag fokusera på sovrummet igen.


Här är garderoben och alla golvbrädor bortagna. Bara isoleringen av spån kvar att avlägsna.


Heléne fixade vansinnigt goda smörrebröd till lunch, en riktigt välbehövlig paus i allt grejande. De ser goda ut - de smakade ännu bättre!


Allt spån borta och väggen mot köket renplockat. Dags för lite kväll och något grillat såklart...


..lite grillspett med kyckling kanske? Mmmm :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...