lördag 23 april 2016

Sumobrottare kan hoppa hopprep


Sovrumsrenoveringen fortsätter dag 2 och efter att den gamla isoleringen av spån avlägsnades igår så var det bara att fortsätta nedåt. Bort med botten och frilägga alla golvbjälkar som  efter inspektion visade sig vara i gott skick efter 56 år. Inte illa.


Det ligger mycket stenar och annat jox under golvet. Här har jag ålat runt några gånger när rören skulle isoleras och värmekablar dras samt när alla ingångar för mössen skulle tätas.


I och med att det ska in en vattensäng i rummet, vattensängar är tunga grejer, så passar jag på att stadga upp det hela ordentligt. Better safe than sorry! Den ursprungliga centrumbalken på längden får nu hjälp av ytterligare tre balkar samt fyra nya golvbjälkar hjälper till att stabilisera golvet under sängen. Här kan nu t o m Beijers sumubrottare hoppa hopprep.


Dagens arbete avslutades med en ny botten på plats och allt är förberett för morgondagens fortsättning. Vattenrör ska läggas i från badrum till kök som förberedelse på nästa års badrums och köksrenovering. Golvet ska isoleras och färdigställas. Sedan är det dags för väggarna.

Det har tagit lite mer tid än beräknat då det alltid dyker upp oväntade saker, som t ex gårdagens vattenläcka. Idag...snöade och regnade det precis när vi behövde komma åt OSB-skivorna :/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...