söndag 3 april 2016

Varför fjanta med pallkragar?


Arbetet med att anlägga trädgårdsland fortsätter. Istället för ett stort trädgårdsland med gångar så har jag grävt rent ner till berget och skapat öar av åtskilda odlingsytor. Men istället för att mesa med pallkragar kör jag med armeringsjärn nerborrade i klippan och trallvirke. Nu går det lätt att strukturera om ifall man skulle behöva. Bara att dra upp järnen och borra nya hål.


Med dagens tillskott finns nu tre odlingsytor. Ytterligare tre ska fixas med tiden. Kanterna kläs invändigt med markduk så att jorden stannar kvar om det regnar. Armeringsjärnen är till för att hindra väggarna från att ge sig av utåt.


En  detalj men bör vara noga med är att slipa ner alla vassa kanter på de kapade järnen. Jag lyckades hitta ett järn där jag slarvat lite med slipningen. Bestraffningen var automatisk och omedelbar. Tror jag ska vara lite mer noga framöver :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...