måndag 9 maj 2016

Den ärofulla 5-kampen


Bland det roligaste man kan göra är att köra en hård 5-kamp på Liseberg. Så gjorde också ett trettiotal mensaner i helgen. Vi delade upp oss i grupper om 7 deltagare och drog iväg åt alla håll, ivriga att vinna och ha kul.


I vår grupp började vi med luftgevärsskytte, en gren med underligt ställda vapen som garanterat inte träffar där man siktar utan man måste kompensera för det fel ens vapen råkar vara behäftat med.


7 skott vardera fick vi skjuta.


Efter skyttet var det dags för äggkastning. Här gällde det att pricka ägg in i en fågelholk. Kasta så många du hinner under 40 sekunder.Efter två grenar började alla bli lite törstiga så vi tog en vätskekontroll på Tyrolen där vi satt och tjötade en stund i solen.

På't igen. Nu skulle vi jaga runt en boll i en bana med hjälp av en vattenstråle under en minut. Den hade jag inte testat innan. Riktigt kul!Näst sista grenen. Ankjakten. Här gäller det att pumpa iväg kulor i en rasande fart och försöka träffa ankor som gav olika poäng beroende på svårighetsgrad.Sista grenen, Krutdurken. Här ska man med slangbella försöka pricka ner burkar i en pyramid under 40 sekunder. Tiden går fort och slangbellan trasslar sig hela tiden.Vi gjorde den slutgiltiga poängsammanställningen och...


Jag VANN!!! Fyra delsegrar och en tredjeplats lyckades jag få ihop :)


Slutligen så satte vi gemensamt alla våra spelbiljetter på ett och samma godishjul för att öka chanserna. Det sket sig :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...