söndag 15 maj 2016

En iskall säng


Dagens projekt var att slanga ur sängen på vatten, demontera soft-sidern, plocka ur botten och flytta hela klabbet till nya sovrummet. Dessutom göra om gamla utrymmet till kombinerat arbets- och gästrum.


Efter någon timmes slit med att tömma ur allt vatten fick blåsan ta sig en vilopaus i soffan medan vi demonterade resten av sängen och monterade upp delarna i nya rummet. En tom vattensängsblåsa är allt annat än tom. Ca 60-70 kg väger den nog med kvarvarande vatten i dämpmaterialet.


Gamla botten på plats. Reglarna användes som distanser under tiden softsidern med klädsel skruvades på plats. Sedan skruvades hela klabbet på plats på den nybyggda stommen för att sängen skulle bli extra stabil.


Dags att fylla på vatten, iskallt direkt ur brunnen. Nu, med golvet helt i lod, var det lätt att fylla hela vägen upp utan problem.


Vattnet påfyllt och värmaren i full gång samt ett lager med filtar för extra isolering. Det lär ta ett par tre dagar innan det blir varmt. Under tiden blir det att slagga i "vanlig" säng i gästrummet.


Det gick t o m att  få plats med en extrasäng bredvid gästsängen så nu finns det plats för fyra samtidigt övernattande gäster :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...