måndag 2 maj 2016

Kölapp eller doktor?Jag anlände till Flogsta vårdcentral för att hoppa in på en drop-in tid istället för att ringa och beställa tid. Ingen hade begripit mitt kraxande i telefonen. Min röst har nästan försvunnit och ur halsen kommer mest gutturala läten.

In på nämnda central, tog en kölapp och fick efter några minuters väntan anmäla mig i receptionen. Där fick jag reda på att om jag inte hade en bokad tid så fick jag sätta mig i ett väntrum runt hörnet och ta en kölapp.

Efter ungefär 10 minuters väntan dök en person upp och frågade om vi som satt där hade kölapp eller skulle till doktor.
"Jag har en kölapp och jag vill till en doktor" kraxade jag fram. En lätt förvirring uppstod. En person med lägre könummer fick gå före och sedan ytterligare en. Sedan, efter 15 minuter var det min tur. Jag fick med min kölapp audiens hos joursköterskan som skrev ut ett kallelsebrev med en tid till jourläkare. Sedan var det bara att ta en ny lapp för att köa till receptionen igen.

Efter att ha väntat ytterligare en stund för att komma in till samma reception där jag var från  början fick jag betala för besöket, aka visa frikort, och sedan sätta mig i...gissa...samma jourväntrum igen, denna gång UTAN kölapp.

Jag kände mig riktigt världsvan när sköterskan kom ut och frågade "kölapp eller doktor?"

Efter ytterligare en halvtimma var det då dags för läkarbesöket. Det resulterade i omedelbar sjukskrivning och röstvila. En ny kölapp fick jag dra ute vid receptionsområdet för att vänta på provtagning. Läkaren ville så klart se om det var bakteriellt eller ej.

Blodprov togs och en pinne kördes ner i halsen. Lagom mysigt. Nu hade det gått två timmar.

Efter provtagningen fick jag återigen sätta mig i jourrummet för att vänta på att träffa läkaren en sista gång.  Sjukvården skulle verkligen behöva se över sina flödesprocesser.

Jag är nu iaf belagd med 10 dagars sjukskrivning med röstvila vilket helt enkelt innebär att jag ska ta det lugnt och hålla käften om jag vill ha någon röst kvar. Det var inga bakterier så det är bara att vila ut problemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...