måndag 23 maj 2016

Listigt värre


Vid bygget av sängstommen lämnade jag medvetet plats för utdragslådor, lådor av den totalt ostandardiserade storleken som  man måste knåpa ihop själv.


Ett par bitar av de överblivna OSB-skivorna, täckskivorna från den gamla sängstommen,läkt och några trekantslister för att fästa in hjulen och, voilá, utdragbara lådor.


Rejäla lådor blev det också  70x70x35 cm.


Sedan var det dags att fixa alla fönster- och dörrfoder, tak och golvlister. Bara lite spackling och målning kvar.


Då samtliga hörn i rummet inte är vanliga 90-graders hörn utan har en 50x50 trekantslist på plats för en mjukare övergång så blev det såklart lite besvärligt med listerna. Jag byggde en "hörnsimulator" för att mäta ut att sågningen blev ok innan listerna sattes på plats.


Sådär blev det med hålkärlslister. En TV-kabel sabbar det lite men det är inget som inte lite latexfog och färg kan lösa.


Sådär ser golvlisten ut på motsvarande sätt. Golvlisterna sitter inte fast utan är bara tillsågade. Det ska först dit en heltäckningsmatta innan den slutgiltiga infästningen.


Nu har lådorna även fått svarta täcksidor som ska slutlackas en sista vända med högblank svart färg för att matcha den pianolackade garderobssidan.


Också de infällda facken vid huvudändan av sängen har fått lite lister runt sig. Det som saknas här är belysning som ska sättas in, både infälld indirekt belysning men också läslampor. Jag har ett par idéer om hur dessa ska kunna byggas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...