måndag 9 maj 2016

Med fart och fläkt på Göteborgsgirot


Cykelgirot i Göteborg hade sin första tävling 2013 och nu tre år senare har det vuxit till en riktigt stor tävling. Vi hängde i Gårda för att fånga cyklisterna i 140K-loppet på väg mot slutkilometern ner till målet på Heden.


En kvart innan var det lugnt i korsningen vid vagnhallen och flaggpojkarna som skulle visa vägen softade i solen men strax senare fick de att göra då täten drog på nerför backen från Redbergsplatsen.


Här kommer de första i tätklungan vräkande nerför backen och över spårvagnsspåren.
Efter täten hade passerat leddes de övriga till en alternativ väg via cykel/gångbanan bredvid Mölndalsån där de fick samsas med fotgängare och "vanliga" cyklister.

Rullskridsko-åkare, pensionärer med rullatorer, rullstolar och ungar på cykel var några som "delade" utrymme med de snabba cyklisterna.


Läget blev också lite mer relaxed en halvtimma efter täten hade passerat. Cyklisterna hade tid att vinka och glädja sig åt att någon intresserade sig för just deras ekipage.En tråkig detalj var att eftersläntrarna var tvungna att vänta vid rödljuset och klumpa ihop sig i en spurtklunga 500 meter innan mål. Det fanns ett par poliser i korsningen som faktiskt kunde ha lekt trafikpoliser.En mycket barsk cykelpolis stod och gruffade åt oss för att vi råkade missa gräsmattan på sidan av cykelbanan med några centimeter. Hade han kollat lite hade han sett att vi betedde oss exemplariskt hela vägen ner från Ullevi.


Efter målgång på Heden fanns det tid att äntligen pusta ut. Dryga 14 mil är långt.


Massor med utmärkelser delades ut så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...