måndag 9 maj 2016

Smartaste årsträffen


Mensas årsträff 2016 gick av stapeln i helgen i Göteborg med hotell Opalen som nav. Här ordnade Mensa Väst en mycket trevlig träff med massor av roliga aktiviteter och bra föreläsningar.


Alla som känner mig vet att jag brukar ta en vansinnigt massa bilder på deltagare diverse events för att sedan göra dem tillgängliga till alla inblandade via slutna grupper på t ex FB. Också denna gång var det tänkt så. Det blev det tyvärr inte.

Fotoreglerna tillät bara publicering, dvs tillgängliggörande, av bilder där jag först måste inhämta godkännande från var och en som var med på bilden. En omöjlig situation på t ex galamiddagen där många kommer med samtidigt och bara allmänt jobbigt i alla andra sammanhang. Jag la ner det hela. Då fanns det annat att plåta i stan när det började klia i avtryckarfingret, t ex Göteborgsgirot.

Det blir här lite bilder utan människor förutom i enstaka fall där jag vet att det är ok.


På årsräffarna finns det alltid ett spelrum som är öppet dygnet runt. Där finns massor av kort- och brädspel och givetvis massor av spelsugna mensaner.Det gavs också många intressanta föreläsningar och då människor är det centrala så har jag alltså inga bilder från dessa. En massa trevliga aktiviteter förutom föreläsningarna anordnades också. Jag passade på att besöka fiskauktionen och köra en 5-kamp på Liseberg. Från dessa har jag en massa sköna bilder som kommer i separata inlägg senare.


På lördag kväll var det dags för galamiddag som hölls på Gothia. Jag skulle tro att vi blev runt 300-400 personer som alla ville mingla, äta gott, dansa och ha trevligt i största allmänhet.Vi började med att mingla en stund och dricka lite bubbel. I vimlet hittade jag en av mina döttrar, Pauline, och hennes kille Jonas.


Vi stod och hängde en stund innan det var dags att sätta sig till bords på individuellt slumpvis utvalda bord. Ett utmärkt sätt att träffa nya människor och inga som helst problem med att hitta diskussionsämnen i det här gänget.


Maten som serverades var god och riktigt fint upplagd. Det är svårt att få fram så mycket mat till så många människor och ändå lyckas hålla den varm. Jag låter bilderna får tala för sig själva.
Efter att maten var uppäten och alla faten slickade röjdes borden undan och sedan drog efterfesten  igång med barhäng och dans.Roligt värre hade vi vilket lätt kan sammanfattas med denna bild :)
Eventet avslutades på söndagen med en picknick framför Palmhuset på Trädgårn mitt i stan. Vi blev ett hundratal som satt på i solen gräsmattan och mumsade på matpåsar från hotellet. Heléne och jag hade, av förklarliga skäl, inga matpåsar från hotellet så vi fick nöja oss med färska räkor och rosé istället. Det gick ner det med.
Även här kom det med spel nu när spelrummet låg så långt bort.

Summerat: Ett riktigt bra event!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...