fredag 29 juli 2016

SIFO - jävla stolpskott!Jag har under de senaste veckorna blivit uppringd av SIFO i tid och otid och har av olika anledningar låtit bli att svara då jag ofta suttit olämpligt till. Senare har det blivit en ren princip med en undran om när fasen de ska ge sig.

Igår svarade jag till slut. Samtalet blev som följer:

SIFO: "Hej jag ringer från SIFO och vi har på uppdrag av....bla bla bla....bla bla bla...bla bla bla...bla bla bla...och undrar om du var nöjd med besöket."

Jag: "Kan jag få börja med att ställa en motfråga?"

SIFO: "Javisst!"

Jag: "Ni på SIFO genomför ju en himla massa undersökningar om allt mellan himmel och jord"

SIFO: "Ja?"

Jag: "Har ni någonsin genomfört en undersökning där ni tittat på förhållandet av antalet uppringningsförsök relaterat till om folk är villiga att svara på undersökningar eller ej?"

SIFO: "Nej, en sådan undersökning känner jag inte till"

Jag: "Jag skulle tro att om man ringer upp en person en massa gånger, ni har ringt mig runt 20 gånger, och vederbörande (notera att det redan existerat ett utmärkt ord istället för hen) inte svarar, tror du inte att man inte är intresserad då?"

SIFO: "11 gånger"

Jag: "11 gånger! Folk brukar ha rätt bra koll på sina telefoner och när någon ringer så pass många gånger och man inte svarar så betyder det sannolikt att man inte är intresserad av att prata med den som ringer."

SIFO: "Så länge vi inte vet att folk inte vill vara med så fortsätter vi ringa"

Jag: "Jag vill inte vara med"

SIFO: "Då får jag tacka så mycket"

Klick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...