onsdag 6 juli 2016

Skärmtak vs SMHI


Med fint väder som löfte är det läge att bygga tak över uteplatsen och riva ner anslutande tak på kåken, SMHI till trots.


Först var det takstolar som skulle på plats, sedan OSB-skivor och efter detta ett lager takpapp.


Mitt i alltihop upptäckte vi ett stort getingbo. Getingarna hade, trots alla försiktighetsåtgärder såsom nät, tagit sig in via en takstol som låg på sniskan. Det är inte särskilt kul att riva tak när trafiken rör sig runt 20 getingar/minut.

Vad gör man? Dit med en dammsugare och efter ett par timmars sugning under ett par dagar är det tomt på ilbattingar hoppas vi. Snart kommer facit.


Detta med SMHI då. Vädret lovar uppehåll och man river taket. Långsamt skalade jag bort plåt, ganmal läkt som totalt murknat och den gamla pappen som legat där sedan 60-talet och totalt krackelerat.


Där sitter mannen på taket :)

Lagom tills allt var bortrivet och taket låg helt oskyddat kom....regnet!! :(
Typiskt SMHI! De lovar regn...det blir fint. De lovar fint...det blir regn :(

Jag fick snabbt slänga på de gamla plåtarna och skruva dit dem igen för att skydda så mycket som möjligt medan vi åkte in till stan för att handla mer spik och lite annat nödvändigt.
 Efter saker lugnat ner sig så kom pappen till slut på plats och vi kunde ta oss en go fika vid sjön :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...