måndag 18 juli 2016

Takläggning i getingsvärmSöndagen hade bara en  huvudaktivitet på programmet: att få upp så mycket takplåt som möjligt på baksidan. Detta trots en oavbruten ström av närgångna getingar och andra jobbiga individer.


Det var så mycket getingar i luften, och inflygningsrutten till boet gick via huset, att så fort man tog tag i någonting så var man tvungen att slå ihjäl en geting för att slippa få någon i örat eller armhålan. Det dräller numera av döda getingar i stuprännorna.

Det är dock ett lättmonterat tak, Plannja Flex, så trots att det ska sättas i oräkneliga skruvar så var baksidan klar till 80% vid dagens slut.

Och medan jag lekt Karlsson på taket har Heléne har varit fullt sysselsatt med att måla vindskivor och bättra på sjöutsiktenVid måndag eftermiddag, då en regnsskur var i antågande, var baksidan i stort sett klar utom detaljer som vindskivor och nock. Det får sättas på plats när allting annat är klart. Även getingarna har i stort sett packat ihop verksamheten utom några få eftersläntrare. Anledning? Grannen har applicerat en dammsugare på sitt getingbo och skickat de små krypen till de sälla jaktmarkerna. 

Appropå skicka iväg kryp. Jehovas vittnen släppte av ett gäng skumma individer som gick från hus till hus för att frälsa oss i lilla Balsbo. Efter att jag i mycket lågmäld ton "förklarat" vad jag tyckte de borde göra skyndade de sig raskt vidare :)


Slutligen en bild jag tog på taket. Nästan exakt varvet runt. Det saknas ca 3 grader för att den ska vara komplett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...