lördag 9 juli 2016

Takläggningen fortsätter


I torsdags så blåste det såpass mycket att det var omöjligt att hantera plåtarna så vi tog en vilodag istället med lite trädgårdspyssel. Igår hann jag med att både riva bort det gamla plåttaket på baksidan och att påbörja läggningen av ny underlagspapp.


Här är hälften av takplåtarna och all gammal läkt bortriven. Den gamla pappen var i ett mycket bra skick då jag lade om detta för sådär 10 år sedan. Däremot låg läkten lite galet så det måste läggas om både papp och ny läkt.En tryckluftsdriven pappspikpistol är en inte helt gratis men ett fullständigt ovärderligt verktyg. Man kan smattra iväg runt en spik per sekund när det flyter på.Magasinet påminner lite om de gamla gangstervapnen :)


Fast först...en god sillunch :)


Tomten såg framåt kvällen ut som rena slagfältet.Då det skulle vara uppehåll under natten och även regnfritt idag så lämnade jag helt enkelt taket med ca 25% ny papp lagd ovanpå den gamla.


I morse fortsatte arbetet men framåt 14 blev det bråttom. Då kom det plötsligt in ett rejält regnväder som inte hade meddelats något om igår. Jag fick lämna taket ofullbordat men förvissad om att den lilla mängd frilagd gammal papp skulle klara biffen.


Det blev ett rejält regn som kom in och vi åkte iväg för att handla lite under tiden. I skrivande stund sitter jag och lyssnar på åskmuller och tittar på blinkande lampor. Än finns det ström iaf :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...