torsdag 28 juli 2016

Tätt tak över huvudet


Hemma igen från Tallinn och takprojektet rullar på. Igår satte jag plåt på skärmtaket och byggde ihop detta med existerande tak på framsidan.

Det knepiga här var att hitta den exakta punkten där hus och skärmtak skull jacka i varandra så att det inte läcker bakåt. När det väl var på plats åkte resten upp rätt snabbt.


Det slutliga resultatet blev rätt ok.


Resultatet sett framifrån. Kvar var bara den sista biten ovanför sovrummet. Nu kan man se vilken skillnad det blir.


Idag lovades fint väder från morgon till kväll så då passade jag på att riva ner det sista gamla plåttaket.


Det var rätt slitet på sina håll. Underlagspappen hade lossnat i flagor och jag hittade en massa fågelskit och fjädrar därunder. Trät hade mot all förmodan klarat sig hyfsat så inget av detta byttes ut.


Här borstas den sista skiten bort och eventuella uppstickande spik dras bort innan den nya pappen skulle på plats.


Min "byggnadsställning" har fungerat bra och det har gått att jobba snabbt och effektivt på den...


...vilket var en jäkla tur då jag precis hann stressa på pappen över nocken innan skyarna öppnade sig och någon hällde vatten hinkvis över huset. Inget läckte igenom :)Mycket vatten kom det och SMHI hävdade fortfarande att det var 21 grader och växlande molnighet.
Nu måste det inhandlas fler takplåtar innan det blir helt klart. Sedan återstår detaljer såsom nockplåtar och vindskivor etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Featured Post

Västlänken - eller när Göteborg blev en schweizerost

Vi har varit några dagar i Göteborg och bland annat dokumenterat alla hål i staden som är ett resultat av Västlänksbygget. Det blev iaf en r...